Ювілейна Битва Агротитанів: як це було та чим запам‘яталась?

30 серпня на полях групи компаній «ТАК» (Київщина), відбулась десята ЮВІЛЕЙНА «Битва Агротитанів»! Традиційно організаторами виступили Всеукраїнська Аграрна Рада, група компаній «ТАК» та компанія DYKUN.

Майже 100 одиниць техніки в роботі, демонстрація дронів-обприскувачів, професійне шоу навантажувачів та родзинка заходу — трактор-робот NEXAT. Від сівби до збирання урожаю — універсальний агрегат майбутнього, який виконує широкий спектр сільськогосподарських робіт! На Битві Агротитанів трактор продемонстрували у комплекті з бороною!

Всього протягом заходу працювало 5 демонстраційних зон, на яких було заявлено важку та малогабаритну, самохідну та причіпну, для великих та малих агропідприємств техніку:

✅Зона сівалок та посівних комплексів.

✅Зона плугів та глибокорозпушувачів.
✅Зона борін та культиваторів.

✅Зона обприскувачів, розкидачів, бункерів, зерновозів та прес-розкидачів.
✅Індивідуальна зона Генерального партнера KUHN-Україна.

Особливу увагу учасників привернула виставка постраждалої сільськогосподарської техніки із деокупованих територій. Дана експозиція – нагадування, якою є ціна сучасного українського хліба.

 «Настануть мирні часи і всі ми, оглядаючись назад, побачимо наскільки масштабний вклад зробили аграрії в Перемогу України. Я пишаюся тим, що ВАР стала міцним тилом нашим захисникам, населенню, що постраждало під час війни і потребує гуманітарної та продовольчої допомоги. Разом ми потужна сила», - голова ГС «ВАР» Андрій Дикун.

Руслан Голуб, директор «ТАК-АГРО»:
«Радий вітати всіх  на Степівській землі! Україна — незламна. Наші аграрії — рушійна сила та допомога для наших військових. Девіз більшості товаровиробників — зберегти підприємства, щоб вони і далі працювали та підтримували економіку Україну!»

Битву Агротитанів відвідав наш почесний гість, волонтер, шеф-кухар Хосе Андрес, засновник благодійної організації World Central Kitchen. Хосе розповів про гуманітарну діяльність фонду, який з перших днів війни підтримує українців продовольством.   

Юліан Галан, KUHN-Україна: «Традиційно KUHN-Україна є Генеральним партнером Битви Агротитанів. Висловлюємо вдячність за бездоганну організацію події. Цьогоріч ми представили 14 наших передових агрегатів у роботі, а також декілька в статиці, які втілюють найсучасніші рішення в сільському господарстві. Віримо в подальше плідне співробітництво та спільні досягнення!»

На виставкових стендах партнери пропонували практичні рішення для точного землеробства, фінансові інструменти, добрива, засоби захисту, паливно-мастильні матеріали, елеваторні системи, логістичні послуги та інше. Крім цього, всі бажаючі взяли участь у благодійному тест-драйві.

Плачков Сергій, директор центрального регіону компанії «Нор-Ест Агро» подякував організаторам заходу та поділився враженнями: «Взяли участь у якості Головного агрохімічного партнера. Сьогодні наша команда працює для аграріїв, адже ми та компанія, якій є що запропонувати клієнту. Дякую організаторам заходу, велика подяка ЗСУ, завдяки яким ми тут. Такі заходи — це завжди цікаво. Бажаю аграріям терпіння, Перемоги, гарних врожаїв та особливо гарної ціни на продукцію».

Євгеній Христенко, керівник відділу продажу «Завод Кобзаренка»: «5 років підряд беремо участь, це найкраща виставка в Україні, на якій демонструють техніку в роботі. Великі стенди, багато техніки, людям це цікаво. Бажаємо сил, терпіння організовувати такі виставки. Дуже знаково, що в такий для країни час, ми маємо можливість показати аграріям свою техніку. Українцям — Перемоги!»

Віктор Бібік, «Гарант-Агро», Дніпропетровська область: «Ми приїхали за 700 кілометрів. Радий бачити друзів, поспілкуватися та підтримати ЗСУ. На минулій Битві я придбав трактор і дуже цьому щасливий».

Усов Андрій, СФГ «Анастасія», Дніпропетровська область: «Я на Битві вдруге. Відчувається, що рівень росте, логістика на високому рівні. Хоч ми вже і працюємо по системі No-Till, на виставці сподобався трактор-робот Nexat. Дочекаємося Перемоги та обов’язково собі його придбаємо. Бажання у всіх одне. Аби всім вистачило здоров’я та сил».

Андрій Сорока, ФГ «Сорока», Житомирська область: «Я постійно відвідую цей захід. Скажу відверто, на самій Битві Агротитанів раніше нічого не купував, але цей захід значно допомагав у подальшому прийняти рішення щодо придбання тієї чи іншої техніки».

10 ювілейна Битва Агротитанів об’єднала аграріїв з усієї України та продемонструвала, що навіть в умовах війни сучасне сільське господарство – це постійний розвиток, альтернативні рішення та успішні аграрії, які розвивають галузь попри всі випробування.

Віримо в Перемогу!
Сподіваємося, що наступного року ми зустрінемося на 11-тій Битві Агротитанів під мирним небом та у вільній Україні!