Про Битву

ЕКОНОМІЧНІСТЬ, ЕФЕКТИВНІСТЬ, НАДІЙСНІСТЬ — ПЕРЕВІР СВІЙ ВИБІР ПОЛЕМ

Третій рік поспіль агроконсалтингова компанія DYKUN втілює в життя унікальний проект — «Битва титанів». Його мета — презентувати аграріям останні технічні досягнення для підвищення рентабельності. Знайомство з технікою при цьому відбувається не статично, як на виставках, а в польових умовах.

Другий рік партнером проекту є група компаній «ТАК», що на Київщині. Сільгоспвиробник обробляє 14 тис. га землі, має власні елеваторні потужності, займається дистрибуцією насіння, добрив і ЗЗР.

У цьому році ареною «битви» стали високоврожайні посіви кукурудзи та соняшнику. Програма вмістила повний комплекс осінньо-польових робіт: збирання врожаю і його транспортування, післяжнивний обробіток за різними технологіями, сівба, внесення добрив та ЗЗР.

Максимальна наближеність до реальної експлуатації, а також можливість порівняти агрегати, випробувати їх та оцінити результати роботи привернули увагу понад півтори тисячі сільгоспвиробників з усіх регіонів України. Інтерес аграріїв до заходу підігрівав також колосальний відкладений попит на техніку. У 2014 році ринок сільгоспмашин обвалився. За даними митної статистики, торік в Україну було поставлено техніки на 560 млн дол., що майже вдвічі менше, ніж у 2013-му. В 2015 році ринок продовжив просідати. За оцінками імпортерів, за підсумками року буде продано імпортних тракторів, комбайнів та іншої сільгосптехніки на 200—250 млн дол.

Старт «Битві титанів» дав голова Всеукраїнської аграрної ради Андрій Дикун. Він наголосив, що за тих політичних та економічних умов, які нині склалися, важливо, щоб галузь мала можливості для технічного переоснащення. Як би не змінювалася політична ситуація в країні, поля потрібно засівати, а врожай збирати. Водночас в кризу особливої ваги набувають найсучасніші технології та вміння їх застосовувати для підвищення рентабельності сільгоспвиробництва.

Участь у «Битві титанів» взяли 73 компанії. Всього було представлено 155 одиниць техніки, 102 з яких можна було протестувати.  

Генеральним партнером заходу стала компанія «АМАКО», яка більше десяти років співпрацює з групою компаній «ТАК». Аграріям було показано в роботі трактори та інші машини, що відпрацювали не один рік і продовжують демонструвати високу ефективність та паливну економічність. Під знаком «економія пального» пройшла і презентація ключової новинки сезону — модернізованої серії тракторів Massey Ferguson MF 8600.

Як і торік, Case IH на «Битві титанів» зробив ставку на потужність (техніку представив офіційний дилер американського виробника Titan Machinery Ukraine). Аграріям було продемонстровано зернозбиральні комбайни серії Axial-Flow, включаючи флагманську модель AFX 9230. Машина працювала на соняшниковому полі з жаткою Franco Fabril. Переваги продемонструвала і ґрунтообробна техніка Case IH. Широкозахватні машини приводилися в дію трактором флагманської серії Quadtrac.

«New Holland Україна» привезла на «Битву титанів» одразу три новинки (техніку представив найбільший дилер виробника в Україні — «Європейська аграрна компанія», підрозділ компанії «Техноторг»). І якщо з модернізованим трактором Т8.410 аграрії мали змогу познайомитися в червні на «Агро 2015», то дві інші тільки починають брати участь у демонстраційних показах дилерів. Перша з них — оновлений зернозбиральний комбайн CR9.80. Друга новинка  самохідний обприскувач серії Guardian.

«КУН Україна» провела польову презентацію посівного комплексу Espro 6000R. Новинка, виробництво якої розпочалося в 2015 році, вже доступна українським аграріям. Інша прем’єра — багатофункціональний дисколаповий агрегат Performer, який в компанії адресують господарствам, що перейшли чи планують переходити на сучасні технології обробітку ґрунту. Не обійшли увагою аграрії і тест-драйв самохідного обприскувача Parruda Stronger MA 3030. Машина є флагманом бразильського виробника сільгосптехніки Montana, який з 2014 року належить групі Kuhn.

Українське представництво австрійського виробника Pöttinger представило на «Битві титанів» модифікацію посівного комплексу Terrasem С з шириною захвату 8 м та одночасним внесенням добрив. Також учасники «Битви титанів» могли оцінити роботу ґрунтообробної техніки: оборотних плугів Servo та дискової борони Terradisc.

Серед інших презентацій: новий універсальний важкий культиватор Väderstad Opus; найпотужніший сільськогосподарський телескопічний навантажувач на українському ринку JCB Loadall 550-80 Agri від компанія «Агріматко»; причіпний обприскувач Europa польського виробника UNIA («Волинська фондова компанія»).

Під час «Битви титанів» відбулася презентація програми «Білоруський лізинг». На сьогодні це одна з найвигідніших фінансових пропозицій на українському ринку. Термін лізингу — до 36 місяців, авансовий платіж — від 25%. Угода укладається в гривнях без прив’язки до курсів валют. Застава та комісія — відсутні. Програма поширюється на всю білоруську техніку та обладнання сільськогосподарського призначення,  а також вантажні автомобілі МАЗ. Не обійшлося й без новинок — аграрії мали змогу оцінити роботу розкидача твердих органічних добрив МТУ-18 «Бобруйськагромашу».

Доповнив програму «Битви титанів» показ техніки вітчизняних виробників. І, забігаючи наперед, відзначимо, що виступали наші машини далеко не в ролі статистів.

«Укрсільгоспмаш» вивів на поле комбайн «Скіф-230А» виробництва Херсонського машзаводу. Машина агрегатувалася з 8-рядковою кукурудзяною жаткою КМС-8. «Завод Кобзаренка» провів польову демонстрацію бункера-перевантажувача зерна ПБН-30 і тюковоза. Було на що подивитися і під час демонстрації техніки інших українських виробників. Так, ХТЗ представив трактор нової 240-ї серії, «Червона зірка» представила на «тест-драйв» нові посівний комплекс Alcor 10 і причіпний обприскувач Tetis 24, «Уманьферммаш» і «Лозівські машини» — новинки ґрунтообробної техніки, «Бердянські жатки» — жатки для збирання кукурудзи і соняшнику (ТМ John Greaves) та ін.

Окрім техніки, було представлено широкий асортимент шин, запчастин та різноманітних систем для сільгосптехніки. Зокрема, дніпропетровська компанія M-RAD продемонструвала систему захисту шин і гусениць Guard Tire власного виробництва.

ПРИЄДНУЙТЕСЬ

Стати партнером
Стати відвідувачем

Відео

ПРИЄДНУЙТЕСЬ

Стати партнером
Стати відвідувачем

Фотогалерея

Відгуки

ПРИЄДНУЙТЕСЬ

Стати партнером
Стати відвідувачем

Популярні запитання

Організаторами виставки-демонстрації техніки та технологій «Битва Агротитанів» є Громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада» та агроконсалтингова компанія “DYKUN”

Ставши партнером, Ви отримуєте широкий спектр маркетингових опцій: розміщення логотипів на матеріалах заходу, роздатковий матеріал в пакеті учасника, виставкове місце, e-mail розсилки учасникам та багато іншого. Усі деталі можна уточнити у менеджера «Битви Агротитанів» за телефоном +38 (067) 470-82-06.

Ви можете заповнити форму-заявку на сайті «Битва Агротитанів» в розділі «Стати партнером». Також стати партнером можна, зв’язавшись з менеджером заходу за телефоном +38 (067) 470-82-06.

Ви можете заповнити форму-заявку на сайті «Битва Агротитанів» в розділі «Стати відвідувачем». Також стати відвідувачем можна, зв’язавшись з менеджером заходу за телефоном +38 (067) 470-55-63.

ПРИЄДНУЙТЕСЬ

Стати партнером
Стати відвідувачем

Контакти